Як зробити розпушувач для тіста?
Мабуть кожен стикався з ситуацією, коли почавши робити тісто виявляється, що немає одного з потрібних інгредієнтів. Так трапилось і зі мною. Коли я зібралась приготувати пиріг з родзинками, виявилось, що закінчився розпушувач. Бігти в магазин часу не було, тому я вирішила приготувати пекарський порошок самостійно. Виявилось, що він зовсім не поступається в якості магазинному. З радістю поділюсь рецептом розпушувача з вами. Ось він: Інгредіенти: 3 ч. л. лимонної кислоти 5 ч. л. соди 12 ч. л. муки або крохмалю Я віддаю перевагу крохмалю, тому що він більш легкий і збільшить термін придатності нашого пекарського порошку. Зверніть увагу, щоб лимонна кислота була дрібними гранулами або подрібніть її в кавомолці або іншим способом. Засипаємо всі складові в баночку, перемішуємо сухою ложкою або…
СМАЧНІ СЕКРЕТИ ДОСВІДЧЕНОГО КОНДИТЕРА:
- Для сирної запіканки купуйте тільки домашню сметану або вершки. Магазинні при запіканні можуть розшаруватися.
- Не нагрівайте желатин в алюмінієвому посуді. Це негативно впливає на смак.
- Щоб в теплому чізкейку не було грудочок – використовуйте тільки жирний сир.
- Не додавайте в сирний торт ананас і волоський горіх. Ананас не дає желе застигнути, а горіх набирає вологу і не хрумтить.
- Трубочки для торту Монастирська хата під час випікання не розкриються, якщо їх попроколювати зубочистками.
- НЕ грійте вершкове масло в мікрохвильовці, а діставайте з холодильника заздалегідь. Якщо забули – розігрійте невелику ємність і надкрийте нею шматок масла. М’яке тепло прискорить його прогрів, не перетворюючи при цьому на калюжку.
- Використовуйте сіль у випічці. Смак стане більш «об’ємним», а аромати ванілі, лимона, мигдалю, кориці розкриються і стануть більш виразним.
- Якщо потрібно розділити тісто на рівні частини, а кухонних ваг немає – використовуйте ложку для морозива.
- Перед перемішуванням ретельно витирайте посуд. Навіть маленька крапля масла або води не дозволить якісно збити інгредієнти.
- Розсипчастий торт можна легко і акуратно розрізати, якщо нагріти ніж в окропі і швидко витерти серветкою.
- При виборі сухофруктів для випічки звертайте увагу на колір. Фрукти, висушені природним чином – темні і тьмяні. Яскраві і світлі – імовірно пройшли хімічну обробку.
- Свіжі фрукти посипайте цукром в кінці приготування, інакше вони виділять занадто багато соку.
- Очищені шматочки груш і яблук не втратять свій колір, якщо перед цим скропити їх лимонним соком або загорнути в серветку просочену оцтом.
- Ніколи не прикрашайте полуницею або ананасом торт з вишневою пропиткою. Тільки тими ж фруктами, що включені в сам десерт.
- Перед тим, як прикрашати торт – переконайтеся що він охолов.
- Сухофрукти і горіхи НЕ будуть осідати на дно пирога, а рівномірно розподіляться в тісті, якщо перед змішуванням злегка обваляти їх в просіяному борошні.
- Волоські горіхи будуть набагато більш смачними, якщо перед приготуванням десерту просушити їх на сковорідці або в духовці.
В даній статті інформацію поцуплено з оригінального блогу на сайті home-tort.com (https://home-tort.com/smachni-sekreti-dosvidchenogo-konditera/)
ОтветитьУдалитьПрошу видалити або вказати ім'я справжнього автора - Наталії Пугач.